DED '16

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen week mocht ik samen met DeBroekriem en LinkedIn op Digital Employment Day 2016 studerenden en net afgestudeerden, LinkedIn advies geven.

Inmiddels heb ik zelf veel mogen leren over hoe LI toe te passen, denk aan Aaltje Vincent en workshops van Britt van Capelleveen van Yacht en zelf trainingen hierover mogen geven dat ik graag mijn kennis over wilde brengen aan deze groep en tevens zelf weer kennis mocht opdoen, over de digitale toekomst vs. 21st Century Skills.
Een ding is duidelijk, hoe belangrijk techniek en soft skills zijn en alleen maar belangrijker zullen worden.
Dat laatste is waar ik mijzelf continue in ontwikkel, daarnaast geniet ik van alles wat komt met al mijn nieuwsgierigheid.
Ik kijk uit naar het moment dat ik een stukje kan gaan skaten en ik het signaal krijg dat mijn eten klaar is, nee, niet door mijn dochter of mijn man, maar door de techniek die zich breeduit aan het ontwikkelen is!

Of dat ik geen gedoe meer heb met het zoeken van een parkeerplekje, dit doet mijn auto namelijk zelf wel.

Afgelopen week heb ik gemerkt hoeveel gesprekstof hier van doen is en ik vind het geweldig interessant.

Terugkomend op mijn doel van die dag, LI tips waar een groot deel van de 21st Century Skills weer terugkomen. Ik som er hieronder graag nog een aantal op, temeer het voor een ieder van belang kan zijn!

 1. Zorg voor een toegankelijke foto, ogen duidelijk zichtbaar.

  Lach en zorg voor een open houding, als jouw foto aantrekkelijker is dan die

  van je concurrent...wordt jij echt als eerste gebeld!

 2. Summery, zo zo belangrijk. Zorg voor een korte en krachtige tekst.

  We lezen graag snel en het liefst in STAR wat jij te bieden hebt. Belangrijk is ook hier het ‘Why' verhaal (Simon Sinek!)
  Hoe breng je dit het best over? Door te vertellen waar jij blij van wordt, energie krijgt en de kriebeltjes van in je buik krijgt. Dit leest oprecht. Vertaal 'm zo veel mogelijk rechtstreeks uit je eigen woorden.

 3. Nogmaals summery, zet bovenin je contact gegevens, dit is overzichtelijk en direct terug te vinden.

 4. Werkervaring, som altijd op wat je taken zijn geweest en denk hierbij aan de taken die je in de toekomst ook graag uit wil voeren en laat dit gerust
  over je gehele profiel 20/30 keer terugkomen, des te sneller wordt jij ook weer gevonden Zorg voor een pakkend laatste woord in een zin! Leesrichting van de recruiter..

 5. Gebruik bulletpoints, streepjes zijn volgens ons brein negatief.

 6. En voor welke job ga je? Noteer dit altijd in je headline! Je kunt hier of voor of achter noteren dat je beschikbaar bent. Vergeet ook niet aan te vinken dat je beschikbaar bent.

 7. Heb je alles zo'n beetje in orde? Klaar ben je namelijk nooit ;) zorg dan ook voor zichtbaarheid. Discussieer mee in groepen van jouw interesse, geef reacties op posts, wees hierin ook altijd neutraal en/of positief, geef iets van jezelf.

 8. Kijk gerust op andermans profielen, zorg hierbij dat je eigen profiel ook toegankelijk en open is. Nieuwsgierigheid kan rijkelijk worden beloond! Wat ik zelf nog wel eens doe, is het gesprek aangaan met de bezoeker die op mijn profiel gesnuffeld heeft.

Vragen? Laat 't me weten! Ik help je graag verder.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0