Laagjes afpellen

In mijn werk als coach blijf ik ook mijzelf aan de tand voelen. Heb ik ook mijn eigen thema's en ontdek ik ook nog steeds nieuwe delen van mezelf, die ik al kende en die nog zichtbaarder worden voor mezelf door lagen verder af te pellen.

De ervaring die ik op heb gedaan vind ik spannend om te delen en toch doe ik dit omdat ik wil laten zien dat persoonlijke groei aan de orde van de dag is, zelfs als je je er niet van bewust bent, mijn doel is om anderen, jou, bewust te laten zijn van de lagen die je verder kunt afpellen en jezelf beter leert kennen.

 

Met mijn intervisie groep komen we maandelijks samen en brengen we een hulpvraag in waarmee we aan de slag gaan en waar we feedback op ontvangen. 

Mijn hulpvraag luidde als volgt: "Ik heb twee mooie opdrachten zo aan me voorbij zien gaan, hoe komt het dat ik het niet geworden ben?"

Klinkt als vette pech, maar ik zat er echt mee in mijn maag en het werd steeds groter. 

En ik voelde heel duidelijk dat er ergens een laag onder lag die ik wilde aanpakken en zo geschiedde...

 

Ik koos de coach die met mij hieraan wilde werken en we begonnen een oefening. Hij werkte met delen, welk deel kende ik nu heel goed en welke wat minder. Welk deel heb ik ingezet en welke minder. Het is een pracht van een oefening die je meer inzicht geeft op het gedachtegoed: "Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg." 

Ik ken het deel enthousiasme erg goed, deze zet ik dan ook met regelmaat in. 

Het deel dat ik daardoor minder heb ingezet was kennis. En daar is het mis gegaan. Want waar ik enthousiasme erg goed ken, juist daar zit mijn onderlaag; mijn volgzaamheid........ en die kwam best hard binnen... 

Ja, ik wist dat ik met mijn enthousiasme heel makkelijk een stuk van mijn onzekerheid wist te besneeuwen, ik heb al geleerd mijn lachen niet teveel als masker te gebruiken, maar dat ik daarmee toch een boeltje volgzaamheid liet zien??? Natuurlijk ben ik dan niet de juiste persoon!

En van welke ouder ken ik dit stuk goed? Juist, hier moet ik verder mee aan de slag, want ik gebruik dit uiteraard in een heleboel situaties. 

 

Oh ja, mijn gesprekspartner werd tijdens de oefening tegenover mij gezet, deze wist mij exact te vertellen dat wanneer ik "kennis" meer gebruikte en "enthousiasme" minder, dat er meer balans was en ik veel krachtiger over kwam. 

 

Herken je dit en hoe ken jij jouw delen, welke zet jij meer in en welke onderlagen hebben deze?!

Reactie schrijven

Commentaren: 0