COACHING VOOR EEN MEDEWERKER

HOE U DOELTREFFEND COACHING IN KUNT ZETTEN

Coaching is één van de meest gewaardeerde HR-tools om het menselijk kapitaal volledig te ontplooien en dat is niet voor niets.

Uit grootschalige onderzoeken naar de effectiviteit van Human Resource Development Instrumenten blijkt dat coaching het meest effectieve instrument wordt bevonden.

Betrokken HR-managers kiezen vaker voor Different Minds Coaching.

INTERESSE? Bel 0615617880 en bespreek de mogelijkheden. 

 

WANNEER COACHING INZETTEN?

U kunt coaching inzetten voor uw medewerker op het moment dat er behoefte is aan professionele of persoonlijke ontwikkeling.

Different Minds Coaching is gespecialiseerd in verschillende soorten coaching, waarmee u onder meer de volgende competenties kunt ondersteunen en ontwikkelen:

 

Voorkomen of herstellen van burn-out

Betere omgang met stressklachten

Loopbaancoaching of begeleiding in een outplacementtraject

Ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten

Beter inzicht krijgen in eigen functioneren, krachten en belemmeringen

Het aanleren van nieuwe vaardigheden of competenties

Productiever en efficiënter werken aan doelen

Vergroten van zelfvertrouwen en zelfkennis

 

DEZE PROBLEMEN LOST DIFFERENT MINDS COACHING VOOR U OP:

Doelen behalen

U wilt dat uw medewerker met burn-out weer terugkomt en/of dat er andere coachdoelen behaald worden. 

Tijdswinst

U heeft het druk en dat snappen wij. U kan eenvoudig aangeven hoe betrokken u wilt zijn bij het coachtraject. Alle varianten zijn mogelijk.

Budget

U wilt zoveel mogelijk doen met uw budget. Dat begrijpen wij. U kunt met elk budget terecht en houden rekening met uw situatie en wensen.

 

COACHING BINNEN ORGANISATIES & VISIE OP COACHING:

Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte aanzet tot effectief gedrag door:

Bewustwording en persoonlijke groei

Het vergroten van zelfvertrouwen

Het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden in werk en privé situaties.

 

Coaching versterkt altijd uw andere Learning & Development initiatieven!

 

RETURN ON INVESTMENT VAN COACHING

€1000,- coaching levert ongeveer €7000,- euro op! 

Bedrijven die persoonlijke ontwikkeling om zakelijke redenen inzetten, zien vaak een 7-voudige Return On Investment van de oorspronkelijke investering terug. Dit komt omdat u investeert in het geluk en de effectiviteit van de medewerker zonder dat u er per ongeluk voor zorgt dat goede medewerkers elders gaan werken (wat vaak gebeurt door opleidingen).

Onderzoek 1: Toename van productiviteit en werktevredenheid

Onder werknemers van Fortune 500 is een onderzoek uitgevoerd naar de winstgevendheid van Coaching (Mc Govern et. al., 2001). Resultaten wijzen uit dat coaching een 529% Return on Investment leverde en tevens verschillende, significante immateriële voordelen voor het bedrijf (zoals een toename van de productiviteit en werktevredenheid). Met het werknemersbehoud in acht genomen was de totale ROI 788%.

Onderzoek 2: Positieve effecten op het gebied van teamsamenwerking en klanttevredenheid

In het onderzoek van Parker-Wilkins (2006) kwam naar voor dat als de resultaten voor coaching werden geïsoleerd (waardoor effecten van andere variabelen werden uitgesloten), coaching zorgde voor een rendement van 689% op de investering. Daarbij ervoeren werknemers een verbeterde samenwerking binnen een team, een hogere werktevredenheid, toegenomen productiviteit en hadden de klanten van het bedrijf een toegenomen klanttevredenheid.

 

UW ROL TIJDENS HET COACHTRAJECT

Eerst een gratis oriëntatiegesprek 

Als er een klik is tijdens het gratis oriëntatiegesprek, wordt er een offerte opgesteld voor u met daarin de coachdoelen beschreven.

U kunt deze offerte accorderen of aanpassen. Na uw accordering start het coachtraject.

Heldere start

U kunt zelf bepalen hoe betrokken u wilt zijn tijdens het coachtraject. Het coachtraject start normaliter met een 3-gesprek tussen de leidinggevende/HR-manager, de coach en de medewerker (coachee). In dit gesprek kunt u gezamenlijk de coachdoelen afstemmen. 

Op de hoogte blijven

Wij raden de direct leidinggevende of HR-manager aan om tijdens het traject zelf regelmatig gesprekken in te plannen met de coachee om zelf te horen wat de inzichten en vorderingen zijn. Ondersteuning en betrokkenheid vanuit de organisatie is belangrijk voor het traject. Uiteraard kunt u uw rol op uw eigen manier vorm geven. 

Afsluiten

Als het coachtraject is doorlopen eindigt het met een 3-gesprek met de coach waarin de behaalde doelen worden besproken.

 

KOSTEN & TRAJECTDUUR

Kosten: Het reguliere tarief van Coaching kost per uur 175 excl. BTW. Een oriëntatiegesprek is altijd gratis.

Trajectduur: Afhankelijk van de doelstelling kunt u rekenen op gemiddeld 6 tot 12 afspraken.

Wanneer starten: Vaak per direct! 

 

Waarom kiezen voor Different Minds Coaching?

100% gespecialiseerd in coaching;

Meerdere locaties binnen midden-Nederland;

Coaching ook mogelijk in het engels;

Volgens de ethiek van ICF (International Coaching Federation);

Ervaring bij verschillende bedrijven, zowel corporate als MKB;

Different Minds Coaching heeft voor zeer uiteenlopende bedrijfstakken coachtrajecten mogen verzorgen en kan met u meedenken wat de beste oplossing voor uw branche is. 

 

TARIEVEN MAATWERK COACHTRAJECTEN

Kies zelf het aantal gesprekken dat u wilt aanbieden

€ 175,-/uur. Dit tarief is exclusief BTW.

 

NAAST MAATWERK OOK STANDAARDPAKKETTEN

U kunt ook voor een van de onderstaande pakketten kiezen. Of uw medewerkers zelf de keuze geven tussen de drie pakketten. Tijdens een oriëntatiegesprek wordt er geadviseerd welk pakket het beste aansluit.

 

Snel

Oriëntatiegesprek

3 coachingsgesprekken

4,5 uur coaching totaal

Zeer geschikt voor het ontwikkelen van alle werkgerelateerde competenties.

Prijs is exclusief B.T.W. 

 

Alle competenties

Standaard & Meest gekozen

Oriëntatiegesprek

6 coachingsgesprekken

9 uur coaching totaal

Zeer geschikt voor het verdiepen van competenties, patronen en preventie van uitval.

Prijs is exclusief B.T.W. 

 

Intensief

Oriëntatiegesprek

9 coachingsgesprekken

13,5 uur coaching totaal

Zeer geschikt om intensief competenties te ontwikkelen en patronen te begrijpen, of te herstellen van burn-out.

Prijs is exclusief B.T.W.

 

Of kijk bij de coach tarieven voor andere opties

 

Als drukke HR professional, leidinggevende of ondernemer wilt u altijd de beste coach bij u in de buurt voor u en uw collega’s, maar u heeft weinig tijd om voor iedere coachvraag een nieuwe coach te gaan zoeken. Dit probleem lost Different Minds Coaching graag op. Daarnaast bouwen wij graag met u een relatie op om zo het beste in te kunnen spelen op uw specifieke vragen. Wij helpen u graag!

 

Team Coaching

Talentontwikkeling

Overspannenheid

Herintreden

Stress

Supervisie

Mentale & fysieke klachten

Moeders

Perfectionisme

Na scheiding

 

U kunt alle vormen van coaching met elkaar combineren binnen één coachtraject.

Different Minds Coaching handelt naar de ethiek van ICF (International Coaching Federation).

 

VERGOEDINGSMOGELIJKHEDEN ORGANISATIES

U bent als leidinggevende op zoek naar coaching voor uw medewerker(s) en wilt graag precies weten welke vergoedingsmogelijkheden er zijn. Er zijn meerdere manieren om coaching (deels) vergoed te krijgen, of fiscaal aantrekkelijk in te kopen. Bekijk de mogelijkheden hieronder om uit te zoeken welke optie voor uw bedrijf het meest geschikt is.

 

Optie 1: volledige belastingaftrek voor bedrijven

Kosten voor coaching van een medewerker zijn volledig belasting aftrekbaar als het bedrijf het coaching traject betaalt. Naast teruggave van de btw kunt u de kosten van het coaching traject volledig als bedrijfskosten opvoeren, zonder drempel of andere beperkingen. Uw bedrijfsvorm (vof, bv, nv) heeft geen invloed op de aftrekbaarheid. Investeren in uw medewerkers middels een coaching traject is fiscaal dus erg aantrekkelijk.

Ook bij een outplacementtraject, dus als u afscheid neemt van een medewerker, kan het interessant zijn de kosten als bedrijf dragen, in plaats van het meegeven van een bedrag aan uw medewerker waarmee hij of zij zelf coaching inkoopt. Omdat u de ontvanger bent van het belastingvoordeel bent u ook verantwoordelijk voor het juist toepassen van de kostenaftrek. Kijk voor meer informatie kijk op de site van de belastingdienst of neem contact op met uw belastingconsulent, accountant of belastinginspecteur.

Optie 2: kies voor Different Minds Training & Coaching, als preferred supplier voor uw organisatie

Wanneer u meerdere coachingvraagstukken heeft binnen uw organisatie is het al snel interessant om Different Minds Coaching

op te nemen als preferred supplier. Wij bespreken graag met u hoe we nog beter op uw wensen kunnen inspelen om daarmee te groeien in onze samenwerking. Tevens kunnen we u een korting bieden op basis van het verwachte aantal coachuren per jaar. Daarbij kunnen wij onze dienstverlening op uw processen aanpassen om uw Human Resource management te ontlasten en coaching voor uw medewerkers toegankelijker te maken. Wilt u meer informatie over Different Minds Coaching als uw preferred supplier voor coachingdiensten.

Optie 3:  budget afspraken in de CAO

In meerdere Collectieve Arbeidsovereenkomsten is een opleidingsbudget vastgelegd dat ook kan worden ingezet voor coaching. Bent u medewerker bij een organisatie en benieuwd of coaching vergoed wordt vanuit uw CAO. Kijk in de CAO van uw branche voor de hoogte van het budget.